Missie & Visie

Missie

De vereniging Xplor Nederland is dé community voor de klantcommunicatie-professional. Zij zoekt, stimuleert, ontwikkelt en deelt hoogwaardige kennis over klantcommunicatie en informatieverwerking. Xplor Nederland  acteert op de grenzen van ECM, EIM, MarCom en ICT als bruggenbouwer tussen de klantcommunicatie professional en zijn opdrachtgever.

Visie

De manier waarop klanten communiceren en organisaties informatie uitwisselen verandert in hoog tempo. De technologie rondom informatielogistiek ontwikkelt zich razendsnel. Nieuwe communicatiekanalen ontstaan en worden relevant. Door de digitalisering is bijna alles meetbaar en beschikken organisaties over steeds meer informatie. Dit alles biedt kansen voor organisaties om meerwaarde uit klantcommunicatie te genereren, maar er ontstaan ook nieuwe risico’s. Privacy, security en klantbeleving staan permanent onder aandacht van politiek en publiek. Organisaties worden geacht om op de juiste manier hierop in te spelen, bijvoorbeeld door een duurzame en verantwoorde huishouding van de informatiestroom. Klantbeleving en klantcommunicatie worden steeds vaker onderwerpen aan de bestuurstafel.

Strategie

De vereniging Xplor Nederland (ver)bindt klantcommunicatie professionals in de categorieën ‘eindgebruiker’ en ‘leverancier’. De leden van Xplor Nederland blijven accuraat geïnformeerd over relevante ontwikkelingen en delen hun bevindingen. Xplor Nederland focust op de totale waardeketen van klantcommunicatie.

Samenwerking met andere kennisplatforms dient strategische waarde toe te voegen.

Motto Xplor community: ’Leden halen & brengen

Positionering

De vereniging Xplor Nederland is hét door de markt herkende en erkende kennisplatform voor de klantcommunicatie professional. Bruggenbouwers monitoren de belangen van de Xplor-leden op de grenzen van de sub-domeinen binnen het domein van klantcommunicatie en ondersteunen de organische groei van Xplor NL. De vereniging Xplor Nederland is de toonaangevende kennispartner met internationale connecties, verzorgt de EDP-certificering en werkt samen met andere kennisplatforms.