Certificering

Word zichtbaar!edp_nieuw

Stichting Xplor Nederland Certificeringen organiseert jaarlijks de EDP-cyclus, met als doel documentprofessionals in Nederland en Vlaanderen te begeleiden tot Electronic Document Professional.
De EDP-titel word je toegekend door Xplor International, een internationale vereniging van professionals werkzaam in het documenten-vakgebied.

Lees hier alles over de verschillende vormen van certificering die door Xplor Nederland Certificeringen worden aangeboden en het certificatieproces:
Certificeringsproces Xplor Nederland Certificeringen

EDP

Je verdient de kwalificatie Electronic Document Professional (EDP) alleen als je op het juiste niveau hebt gefunctioneerd en aantoonbaar hebt gepresteerd. EDP is geen diploma, het is een bewijs van document-vakmanschap en daarmee een behoorlijke garantie op toekomstig succes! Je hebt immers bewezen dat je het kan!

De belangrijkste voordelen:

  • Je beschikt over een door de industrie erkende certificering;
  • EDP is een waardevolle aanvulling op je CV;
  • Het EDP certificaat geeft je toegang tot een actief kennisnetwerk van collega professionals;
  • Het certificaat is je entreebewijs voor besloten EDP-kennissessies.

Lees verder Factsheet EDP 2019

EDA

Een Electronic Document Associate (EDA) is op weg om EDP te worden. Een EDA is in zijn of haar eerste vijf jaar in de elektronische documentwereld, werkt aan uitdagende projecten binnen het vakgebied in Nederland of Vlaanderen, doch is er inhoudelijk nog niet aan toe om al het EDP–certificaat te behalen. Een doelgerichte aanloop dus!

De belangrijkste voordelen:

  • Als EDA heb je toegang tot de besloten EDP-kennissesies;
  • Je bouwt aan een EDP-waardig CV, zodat je binnen een paar jaar op het vereiste niveau werkt en herkend wordt;

Lees verder Factsheet EDA 2019