Xplor Nederland Eindejaarsbijeenkomst

Datum  : 6 Dec 2016, 14:30 - 20:30

logos6december2016

Case stories, trends en ontwikkelingen —
Security Awareness en Blockchain

 

Door het jaar heen organiseert Xplor Nederland bijeenkomsten met presentaties over actuele onderwerpen. Daarin bieden wij onze leden en andere documentprofessionals de mogelijkheid om kennis op te bouwen en collega’s uit het vak te leren kennen. Om het voor de bezoekers duidelijk te maken wat ze mogen verwachten, hebben we een jaarplan uitgewerkt en hebben we de bijeenkomsten inhoudelijk verdeeld in WAT- en HOE-sessies. De najaarsbijeenkomst is traditioneel een sessie die over technologie, case stories, trends en ontwikkelingen gaat. De onderwerpen van deze eindejaarsbijeenkomst zijn Security Awareness en Blockchain. Daarnaast gebruiken we de eindejaarsbijeenkomst als moment om de verschillende EDA- en EDP-gecertificeerden in het zonnetje te zetten.

Presentaties

Download de presentatie "Security Awareness" van Henry Meutstege   Security Awareness — door Henry Meutstege, SQorpius Informatiebeveiliging
Henry Meutstege is een ervaren IT manager met een passie voor informatiebeveiliging. Als eigenaar van SQorpius Informatiebeveiliging levert hij zijn diensten aan grote financiële dienstverleners zoals Delta Lloyd en Achmea. In deze presentatie heeft hij ons meenemen in de wereld van de cyber security. Hij heeft ons kennis laten maken met de mogelijke vijand, getrouw de woorden van de oude meester SunTzu in “The art of war”: “If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles”. Aan de hand van voorbeelden wist hij ons mee te nemen in de gedachtewereld van de hacker en gaf inzicht in methoden om ons tegen deze hackers te beschermen: waar zitten de bedreigingen en wat kun je er zelf tegen doen?

download de presentatie "Blockchain" van Jacob Boersma   Blockchain — door Jacob Boersma CISSP, Manager Technology Enabled Solutions Team, Deloitte Nederland
Sinds 2010 onderzoekt Jacob Bitcoin en andere cryptocurrency toepassingen. Binnen Deloitte werkt hij met een eigen Blockchain-team aan proof-of-concepts voor Blockchain applicaties op het gebied van onder meer financiële dienstverlening, gezondheidszorg, consumentenmarkt en onroerend goed. Jacob is een erkend expert op de bedrijfsmatige toepassingen van Blockchain maar ook op de uitdagingen en risico’s hiervan. Hij heeft hierover veel gepubliceerd in de vorm van blogs, artikelen en rapporten, naast veelvuldige presentaties en televisie- en radio-interviews.
Kenmerkend is Jacob’s vermogen om een brug te slaan tussen techniek, business en wet- en regelgeving en om complexe onderwerpen begrijpelijk uit te leggen.
Naast Blockchain heeft Jacob een ruime ervaring op het gebied van digitale identiteitsdiensten (DigiD, eHerkenning) en online betaalsystemen zoals iDEAL.