Eerste EDP Kennissessie

Kaart wordt geladen...

Datum  : 17 May 2018, 16:00 - 18:00
Locatie : PostNL

Thema: Een toekomstbestendige poststroom – ontwikkelingen en innovaties van PostNL Mail

 

 

Doordat er steeds minder post wordt  bezorgd heeft PostNL aan oplossingen in het digitale tijdperk gewerkt, om zo efficiënt en effectief mogelijk te communiceren.

In de door Richard Brochard te geven presentatie zal aandacht zijn voor de (recente) ontwikkelingen in de fysieke post en  de toekomstverwachtingen. Zal fysieke post verloren gaan? Gaan de brievenbussen net zoals de telefooncellen van straat verdwijnen? Krijgen we allemaal een smart brievenbus die automatisch scant wat er in de bus gestopt wordt en dit meteen via InternetOfThinks doorgeeft, etc.

Naast de presentatie krijgen de deelnemers een rondleiding door het volledig geautomatiseerde en met het goods to man systeem Autostore uitgeruste e-fulfilment distributiecentrum(17.000m2).

Volgens eigen zeggen heeft PostNL het grootste Autostore systeem (geïmplementeerd door Lalesse) van de Benelux. Het systeem krijgt in de nabije toekomst 20.000 bakken en 40 robots. De Autostore is in juni opgestart en wordt momenteel opgeschaald.

Vanuit het fulfilment center worden orders direct aangesloten op het bezorgnetwerk van PostNL. Hierdoor biedt PostNL  de webshops de combinatie van gerobotiseerde fulfilment en distributie onder één dak.

De planning van deze sessie wijkt af van de standaard-programmering want we beginnen met de EDP Kennissessie en we eindigen met de EDP-Mentorsessie (alleen voor kandidaten van de 2018 EDP Cyclus). De reden hiervoor is het tijdstip van de rondleiding.

Planning:
16.00 uur: Ontvangst deelnemers
16.15 uur: Rondleiding
17.00 uur: Presentatie
18.00 uur: Einde – mogelijkheid tot het nuttigen van een broodje
18.30 uur: Aanvang mentorsessie (alleen voor de EDP kandidaten)

Wacht niet te lang met aanmelden! Er is slechts beperkt ruimte en VOL = VOL!